• office@srbijauritmuevrope.rs

Istorijat Srbija u ritmu Evrope

Istorijat
Istorijat

Srbija u ritmu Evrope

"Srbija u ritmu Evrope" je nastala 2008. godine sa idejom da se na gradskim trgovima uz velelepnu scenu predstavljaju zemlje Evrope.
Koncerte su otvarali Ambasadori Evrope i Evropske Unije, a deca su se spremala osam meseci za taj spektakl.

2008. godine, prvi koncert je bio u Gornjem Milanovcu koji je pratilo na Centralnom gradskom trgu preko 5.000 ljudi. Te 2008. godine je bilo 25 koncerata na gradskim trgovima u Srbiji tokom letnjih meseci sa preko 20.000 učesnika i preko 250.000 hiljada ljudi na gradskim trgovima Srbije.

Sva deca su se obučavala besplatno. Manifestacija "Srbija u ritmu Evrope" namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike z amlade u Vojvodini.(dokumenta možete pogledati na strani press clipping).
Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Manifestacija je predviđena za grupu do 300 stotine dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu. U okviru programa manifestacije, organizuju se besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo manifestacije. Edukacije se realizuju u vidu 4 različite sekcije: Hor, Folklor, moderan ples i solo pevanje.

I tako sve do 04. Jula 2015. godine u Kruševcu kada se sve menja na Upravnom Odboru i postavljaju novi ciljevi i nove granice koje kao prvi u ovoj oblasti bez vidne konkurencije pomeramo.